zaterdag 17 oktober 2009

Bel Me Niet, Bel Me Nooit !

Voor velen een bekend verschijnsel, je wil net gezellig aanschuiven voor het avondmaal of de telefoon gaat… Dag mevrouw/meneer, wist u dat u vééééél goedkoper kunt bellen met Pretium telecom ? En nog voordat u de vraag kunt beantwoorden, gaat de onbekende beller door..U kunt met pretium 30 dagen bellen voor maar 1 cent per dag, dat is toch geweldigggg ? 30 dagen lang bellen naar alle vaste telefoonnummers in Nederland voor1 cent per dag. Zegt u nou zelf, is dat geen FANTASTICHE aanbieding ?

De telefoonterroristen
Vaak bellen ze ongelegen en nog vaker bellen ze over producten en diensten die je niet wenst of al goed geregeld hebt. Hoe stevig je ook in je schoenen staat, van de doorgewinterde telemarketeer kom je niet af met een antwoord als ‘ geen interesse’
Nee, de ervaren beller bestookt je vervolgens met een serie open vragen die er op gericht zijn elk minuscuul koopmotief te achterhalen.

Waarom heeft u geen interesse ?
Wie en wanneer belt u vaak ?
Vind u besparen dan niet belangrijk ?
Wist u dat u al gauw honderden euro’s scheelt als u met pretium belt ?
Die kunt toch wel beter gebruiken ? bijvoorbeeld om met het hele gezin naar de Efteling te gaan, vind u dat niet prettig ?


Ondertussen staat uw eten koud te worden en wacht het gezin ongeduldig aan de eettafel. Om maar van de verkoper af te komen stem je in met het aanbod en na 3 vragen te hebben beantwoord met een duidelijk JA en nog een super nep GEFELICITÉÉRD! Van de verkoper,zit je vast aan nieuw telecomcontract.  En damn, je belt al haast nooit met het vaste toestel en die paar keer dat je wordt gebeld is het door de telefoonterroristen zelf.

De oplossingen
Sinds kort is het mogelijk je aan te melden voor het ‘bel me niet register’
Consumenten die zich registreren mogen dan niet meer telefonisch worden benaderd, beloofd het register.
Mocht u toch een keer bezwijken voor een telefonische aanbieding. Dan kunt u nog altijd een beroep doen op de wet ‘ koop op afstand’. Deze wet geeft consumenten het recht om het contract, binnen 7 dagen na ontvangst van de koopbevestiging, kosteloos en zonder opgaaf van redenen te annuleren.
Wens een ieder Succes ! !

In mijn volgende artikel zal ik de slinkse methoden en verkooptechnieken van deur aan deur verkopers voor het voetlicht brengen en een aantal handige tips en trucs om ook deze irritante verkopers te ditche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten