donderdag 7 januari 2010

'Geef Allochtoon Topfunctie'

AMSTERDAM - De Amsterdamse GroenLinks- en PvdAfractie willen dat er een voorkeursbeleid komt, waarbij niet-westerse allochtonen voorrang krijgen voor hoge functies bij de gemeente.

De gemeente Amsterdam wil voor eind 2010 27 procent allochtonen in dienst hebben, meldt het Parool. Dat zijn er momenteel 17. Met instemming van GroenLinks pleitte PvdA'er Peggy Burke daarom voor een 'reserveringsbeleid' voor allochtonen. Volgens Burke wordt het streven van het ambtelijk apparaat, om een afspiegeling te zijn van de etnische samenstelling van de Amsterdamse bevolking, niet gehaald.

Oppositiepartijen CDA, VVD en D66 zijn tegen, bleek woensdag in een debat met de Amsterdamse wethouders Marijke Vos en Freek Ossel.

Volgens Ivar Manuel, fractieleider van D'66, is zo'n voorkeursbeleid vrijwel gelijk aan positieve discriminatie. "Daar zijn we tegen. Zo wordt de indruk gewekt dat iemand alleen een baan heeft gekregen vanwege zijn afkomst." Het CDA noemt het idee 'een stap te ver', omdat het autochtonen uitsluit van bepaalde, hoge functies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten