zaterdag 23 januari 2010

Paus: blog, in God's naam!

AMSTERDAM - Paus Benedictus XVI heeft de katholieke priesters zaterdag opgeroepen om veel gebruik te maken van sociale media, om zo de evangelie te verspreiden.

Dat is opvallend, omdat de 82-jarige paus niet bekend staat om zijn liefde voor computers of het internet. Maar in zijn boodschap schrijft hij dat priesters maximaal gebruik moeten maken van de vele mogelijkheden die de nieuwe technologie biedt. 'Foto's, video's, blogs en websites kunnen - naast de tradtionele media - helpen om de dialoog, het evangelie en het catechismus te verspreiden.'

Volgens de paus is dat nodig om de nieuwe generaties jongeren te bereiken. Hij waarschuwt de priesters wel dat het niet de bedoeling is dat zij beroemde sterren worden.

Moderne technologieën
Het lijkt erop dat de paus moderne technologieën steeds meer begint te omarmen. Vorig jaar opende hij al de website www.pope2you.net, waarop bezoekers via Facebook in contact kunnen komen met de kerkvorst. Ook kunnen zij daar de pauselijke toespraken downloaden voor op hun iPhone of iPod.

Benedictus XVI gaf vorig jaar toe dat de katholieke kerk eerder op de hoogte zou zijn geweest van de controverse rond de ultraconservatieve Britse bisschop Williamson, als zij meer gebruik had gemaakt van sociale media. Williamson kwam onder vuur te liggen doordat hij in een interview de holocaust ontkende

Geen opmerkingen:

Een reactie posten