dinsdag 19 januari 2010

Wall Street Kiest Weg Omhoog

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gingen dinsdag bijna onveranderd van start, maar kozen al spoedig de weg omhoog. De handel kreeg steun van onder meer overnamenieuws en meevallende resultaten van bankconcern Citigroup.

Halverwege de handel noteerde de toonaangevende Dow-Jonesindex 0,9 procent hoger op 10.703 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom eveneens 0,9 procent, tot 1147 punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 2314 punten.

Citigroup maakte voorbeurs bekend over het vierde kwartaal van 2009 een verlies te hebben geleden van 7,6 miljard dollar, mede door voorzieningen voor het terugbetalen van staatssteun. Aanvankelijk ging het aandeel Citigroup flink omlaag, maar noteerde later op de dag 2,9 procent in de plus. Analisten wezen erop dat het verlies is afgenomen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2008.

Overeenstemming
Kraft Foods verloor 1,8 procent, waarmee het onderaan stond bij de Dow-fondsen. Het levensmiddelenconcern heeft overeenstemming bereikt over een overname van het Britse Cadbury voor omgerekend 13,6 miljard euro in contanten en aandelen.

Hamburgerketen McDonald's was een van de grootste stijger in de Dow met een koerswinst van 2,2 procent. Dat had te maken met een hogere beleggingsaanbeveling van zakenbank Credit Suisse. Het aandeel van concurrent Burger King (min 3,4 procent) kreeg van dezelfde bank juist een lager beleggingsadvies.

Nabeurs komt nog de technologiegigant IBM met cijfers. IBM klom, vooruitlopend op de cijfers, 1 procent. Later in de week komen onder meer nog Goldman Sachs, Google en General Electric met resultaten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten